Baković: Vjerujem da ova reprezentacija u budućnosti može postići mnogo

Seniorska muška odbojkaška reprezentacija, koja se nakon pet godina pauze 12. maja okupila na pripremama u Kaknju za nastup u CEV Srebrenoj ligi, prema riječima selektora Edina Bakovića ima odlične uslove u tom gradu.
Bosanskohercegovački odbojkaši u Kaknju će odigrati dvije utakmice – 29. maja protiv Austrije i 2. juna uzvrat protiv Mađarske, dok bi 15. juna trebali igrati u Lukavcu protiv Grčke.

– Uz nekoliko iskusnijih igrača, naša je ekipa podmlađena. Ovo što nas očekuje neće biti nimalo lako. U grupi smo s Grčkom, Austrijom i Mađarskom. Već sada u subotu igramo prvu utakmicu, u gostima protiv Mađarske (17.30 sati) – napominje selektor Baković, koji vjeruje da nije pogriješio u izboru igrača te da njegovi puleni mogu u budućnosti postići mnogo.

– Bit će teško napraviti neko iznenađenje, ali nećemo se predati. Za nas je i svaki osvojeni set kao pobjeda za budući rad reprezentacije, jer siguran sam da će ova ekipa postići velike ciljeve – ističe Baković.

Reprezentativac Nemanja Vidović ističe da je za njih najbitnije da se reprezentacija okupila nakon pet godina pauze.

– Nadamo se da će, u nekom budućem periodu, doći i rezultari. Rezultat nam sada nije prioritet, ali ako dođe već sada i rezultat, dobro je – kaže Vidović, koji ističe kako saigrače poznaje iz međusobnih ligaških duela, a sada je došao red da u istom timu nastupe za reprezentaciju BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*