(Video) U Tuzli danas o Međunarodnom druženju djece i omladine sa poteškoćama u razvoju – ”Svi smo mi dio vas”

Na prelijepom izletištu pored Gradiške nedavno je održano Drugo međunarodno druženje djece i omladine sa poteškoćama u razvoju pod nazivom ”Svi smo mi dio vas”. Druženje je okupilo oko 2500 učesnika iz više od stotinu gradova sa područja Balkana.

Inicijator, ujedno i predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije, je Dragoslav Šinik, čovjek koji je napravio nesvakidašnju pozitivnu priču na Balkanu. Pored njega, treba pohvaliti sve građane Gradiške koji su svoja vrata, ali i svoja srca, otvorili gostima i svojim dobročinstvom uljepšali živote mnogima. Učesnicima je na raspolaganju bio bogat kuturni i umjetnički program, sportski sadržaji, vožnje kočijama i motorima, kao i helikopter, koji je oduševljavao najmlađe. Važno je naglasiti da su svi sadržaji, kao i noćenje u Gradišci, za goste bili besplatni.

Ovom događaju prisustvovali su i članovi nekoliko tuzlanskih udruženja, među kojima je bilo i pedesetak predstavnika Udruženja Koraci nade. Sa detaljima nas je upoznala Lejla Šaković, edukator-rehabilitator u Udruženju Koraci nade. Opširnije u videu…

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*