Milenko Bošnjaković novi trener Tuzla Cityja, a Samir Muratović sportski direktor

Milenko Bošnjaković novi je šef Stručnog štaba Tuzla Cityja, saopćeno je u tuzlanskom klubu.
Bošnjaković će u narednoj sezoni voditi “plave”, nakon što je istekao ugovor dosadašnjem treneru Mirzi Varešanoviću, a ujedno Bošnjakoviću u Zvijezdi 09.

“Vratio sam se kući, u moju rodnu Tuzlu i jako sam sretan zbog toga. Ne samo da sam se vratio u svoju Tuzlu nego i u svoj klub u kojem sam proveo četiri sezone i koji sam uvodio iz najnižeg ranga do Prve lige FBiH”, kazao je Bošnjaković na predstavljanju.

Njegovi asistenti će ostati isti kao i kod Mirze Varešanovića pa će stručni štab uz Bošnjakovića činiti Samir Adanalić, Selver Ahmetović, Mirsad Dedić i Jasmin Zahirović.Bošnjaković je prošlu sezonu počeo kao trener Slobode, zajedno s Admirom Smajićem, ali je smijenjen nakon dva kola. Dva kola vodio je Drinu iz Zvornika, a u martu ove godine preuzeo je prvoligaša iz Stanišića kod Bijeljine i klub ostavio u Premijer ligi BiH.

Potvrđeno je da će dužnost sportskog direktora obavljati Samir Muratović, bivši reprezentativac BiH, koji je posljednjih nekoliko sezona radio kao skaut u Šturmu iz Graca.

“Cijelo proljeće bio sam sportski savjetnik, jer sam bio angažovan u Šturmu, a sada sam ovdje. Smatram da smo angažovali kvalitetnog trenera koji je vodeći Zvijezdu 09 pokazao da zna svoj posao. Što se tiče igračkog kadra, razgovarat ćemo prvo sa igračima kojima je istekao ugovor, a onda i sa potencijalnim pojačanjima. Naša je želja stabilizacija kluba, a ne borba za opstanak”, kazao je Muratović.

Pripreme za novu sezonu tuzlanskog kluba počet će 10. juna.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*