Predstavljen leksikon “Ko je ko u Bosni i Hercegovini 2014/1018.”

Biografski leksikon “Ko je ko u Bosni i Hercegovini 2014/2018.” predstavljen je sinoć u Biblioteci “Derviš Sušić” tuzlanskoj publici. Na promociji su govorili akademik prof.dr. Enver Halilović, akademik prof.dr. Šefket Krcić, dr.sc.Edin Jahić, književnik Mehmed Đedović i odgovorni urednik mr.sc.Bajruzin Hajro Planjac.

Prema riječima promotora, leksikon ima višestruki društveni i naučni značaj jer sadrži ukupno 3181 biografiju najznačajnijih imena iz raznih oblasti ljudskog djelovanja: nauke, obrazovanja, kulture, ekonomije, privrede, politike, religije, medija, muzike i sporta.

Prema riječima rektora Univerziteta u Tuzli dr.sc. Envera Halilovića ovaj leksikon predstavlja intelektualnu biografiju Bosne i Hercegovine, jer su u njemu prikazani intelektualni potencijali naše zemlje i faktografski opisi najbitinijih informacija o nečijem životu.

Akademik prof.dr.Šefket Krcić izjavio je, da ova knjiga predstavlja najelitnije i najkultnije djelo koje govori o životu i radu ljudi u BiH i da treba da bude proglašen projektom 2014.godine u Bosni i Hercegovini.

Direktor Biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla dr.sc.Edin Jahić, nagalasio je, koliko su biografije važne za razumijevanje ličnosti i moraju biti dostupne svima.

Na kraju promocije prisutima se obratio i sam izdavač ove publikacije mr. Bajruzin Hajro Planjac koji se zahvalio promotorima na divnim riječima koje su uputili za značaj leksikona “Ko je ko u Bosni i Hercegovini 2014/2018.”.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*