Uživajte još malo u suncu, stižu nam kiše

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano i vruće. Tokom dana, uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ili krajem dana, razvojem oblačnosti, ponegdje u centralnim i zapadnim područjima Bosne su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 30 do 36 stupnjeva.

U nedjelju u većem dijelu naše zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Poslije podne i u večernjim satima se očekuju pljuskovi i grmljavina. Uz kišu i pljuskove postoje uvjeti i za pojavu grada.Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 27 do 33 stupnja.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 stupnja.

U utorak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, samo ponegdje u sjevernim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. Poslije podne, mjestimično sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 14 do 20, a najviša dnevna od 25 do 31 stupanj.

(Radio Sarajevo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*