Rukometni reprezentativci BiH dočekani u Sarajevu i poručili: Nećemo biti prolaznici na EP

Kapiten reprezentacije Mirsad Terzić je istakao kako je veoma zadovoljan odlaskom na Evropsko prvenstvo koje su naši reprezentativci ostvarili pobjedom nad Češkom u gostima rezultatom 24:23.

“Bilo je teških momenata tokom kvalifikacija, ali čestitam svim saigračima, kako ovima što su igrali, tako i onima koji su povrijeđeni. Svaka kap znoja koja je prolivena jučer je za njih i hvala im na svemu. Ovo je veoma velika stvar, za mene je veoma bitno završiti sezonu pobjedom i otići na odmor nasmijan, a pogotovo pobijediti Češku u gostima je velika stvar. Odlučilo je što smo odigrali kompaktno u odbrani, Burić je bio na svom nivou, a odbrana mu je mnogo pomogla. Također, smanjili smo tehničke greške i to je rezultiralo odlaskom na EP”, rekao je Terzić.

Nikola Prce je tokom kvalifikacija pogađao kad je bilo najpotrebnije i vukao je ekipu na svojim leđima.

“Hvala Tuzli, ljudima koji su bili uz reprezentaciju, saigračima, stručnom štabu. Znali smo sebe iznenaditi kako odigramo lošije kući, a onda u gostima odigramo odlično. Pobijedili smo Češku na njihovom terenu i sami sebi osigurali plasman na Evropsko prvenstvo i nismo dozvolili da ovisimo o bilo kome drugom”, rekao je Prce.

Benjamin Burić je maestralno branio u Ostravi i jedan je od najzaslužnijih za pobjedu-

“Napravili smo veliku stvar za Bosnu i Hercegovinu, a posebno za rukomet koji je pao na niske grane. Zahvaljujem se svima koji su ovo izborili”, kratko je poručio Burić.

Ivan Karačić, koji je postigao pobjedonosni pogodak u Češkoj, istakao je kako će reprezentacija BiH imati šta pokazati na smotri najboljih evropskih selekcija.

“Uvjeren sam da nećemo biti samo prolaznici na Evropskom prvenstvu. Pokazat ćemo da zaslužujemo igrati tamo i nadam se da ćemo vas sviju razveseliti ponovo”, rekao je Karačić.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*