Fadil Umihanić iz Tuzle proglašen za najboljeg debatanta

U Behram-begovoj medresi u Tuzli jučer je održana centralna debata učenika medresa u okviru projekta “Moje mjesto u EU”.

U finalu su bile ekipe Gazi Husrev-begove medrese i Behram-begove medrese. Pobijedio je tim Gazi Husrev-begove medrese. Najbolji debatant je bio Fadil Umihanić iz Behram-begove medrese Tuzla, dok je drugi najbolji debatant bila Amina Kahriman iz Gazi Husrev-begove medrese. Krajem juna Umihanić će boraviti u radnoj posjeti Evropskom parlamentu u Briselu gdje će predstavljati naš grad i državu.

Inače, projekat “Moje mjesto u EU” ima za cilj ubrzavanje pristupanja BiH u EU kroz jačanje osjećaja pripadnosti mladih ljudi u zemlji evropskoj zajednici, te jačanje sposobnosti mladih u medresama da zagovaraju i debatiraju o pitanjima važnim za njihovu budućnost. Također, kroz projektne aktivnosti kreirat će se osnova za jedan novi narativ koji će se baviti temom, u širem smislu, kako mladi vide ili žele da vide cijelu ideju inkluzije kao temelja EU i kritički ispitaju svoje mjesto u evropskoj budućnosti.

(Tuzlarije)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*