Počele prijave za školu osnova plivanja- Panonika 2019

Od ponedjeljka 1.7.2019. god., a četrnaestu godinu za redom, održat će se ljetna škola obuke neplivača pod nazivom ”Zaplivaj na Panonskom”. Ljetnu obuku neplivača organizuje JKP ”Pannonica” d.o.o. tokom jula mjeseca.

Ljetna škola obuke neplivača namijenjena je samo za one koji nikako ne znaju plivati, djecu uzrasta od 6. godina do 10. godina.

CIJENA LJETNE ŠKOLA OBUKE NEPLIVAČA JE 3 KM PO KANDIDATU ZA 1 ČAS/SAT, uz uključen stručni nadzor instruktora plivanja.

Prijave se mogu izvršiti svaki radni dan od 09:00 do 15:00 sati na telefon 035/246-713, e-mail: kontakt@panonika.ba, kao i u Upravnoj zgradi JKP ”Pannonica” d.o.o. na Panonskom jezeru najkasnije do petka 28.06.2019. godine do 15:00 sati.

Prijave se primaju do petka 28. juna 2019. godine ili do popune grupa, a grupe se formiraju prema prijavama kandidata. Nakon popune grupe više se neće biti moguće prijaviti. Grupe broje maksimalno 20 polaznika zbog organizacionih, sigurnosnih i metodoloških principa rada ljetne škole osnova plivanja.

Škola obuke neplivača je organizovana u posebnim terminima za građane i obdaništa.

Ljetna škola obuke neplivača u terminima za građane će se održavati od ponedjeljka 01.07.2019. godine 3 puta sedmično, ponedjeljkom, srijedom i petkom na velikom bazenu slanih vodopada, u toku mjeseca jula, odnosno do petka 02.08.2018. godine.

Časovi će se održavati u zavisnosti od vremenskih uvijeta i temperature vode na slapovima. Ukoliko je voda ispod 25 stepeni, hladno ili kišovito vrijeme, te ukoliko grmi škola se neće održavati, a časovi se neće nadoknađivati s obzirom da je škola ograničena na period jula mjeseca.

Cilj projekta ljetne školeobuke neplivača je smanjenje broja neplivača kroz organiziran sistem učenja i druženja djece i mladih, uticaj na njihov opće fizički razvoj i sportsko obrazovanje, te afirmacija plivačkog sporta među djecom i omladinom. Kroz ovaj Projekat, u toku 13. godina održavanja, prošlo je preko 1.500 djece od kojih je većina naučila plivati.

Školom plivanja rukovode profesori tjelesnog odgoja i sporta, te iskusni instruktori plivanja sa dugogodišnjim iskustvom u obuci neplivača.

Uz saradnju sa Spasilačko-redarskom službom na Panonskim jezerima svi zajedno se brinemo za sigurnost svakog učesnika ljetne škole obuke neplivača, navode u Pannonici

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*