Mesi spasio Argentinu od nove blamaže na Kopa Amerika

Nogometna reprezentacija Argentine nastavila je s blijedim partijama na Kopa Amerika. Nakon poraza od Kolumbije, “Gaučosi” su remizirali protiv Paragvaja (1:1).

Od početka meča, Paragvajci su bili nešto konkretnija ekipa na terenu, a do vodstva su došli u 37. minuti kada je Ričard Sančez (Richard Sanchez) pogodio donji ugao gola Argentine.

Argentina je izjednačenja stigla u 57. minuti kada je strijelac iz penala bio Lionel Mesi (Messi), nakon što je prethodno lopta u kaznenom prostoru pogodila Ivana Pirisa u ruku, što je sudija okrakterirao kao prekšaj za jedanaesterac nakon konsultacija s VAR sobom. Paragvaj je mogao doći i do pobjede nakon što im je pet minuta kanije dosuđen penal.

Ipak udarac Derlisa Gonzaleza odbranio je golmana Franko Armani (Franco).  Do kraja susreta, rezultat se nije mijenjao. Argentina će svakako i dalje imati priliku da se plasira u četvrtfinale, s obzirom da dvije trećeplasirane ekipe iz tri grupe ulaze u drugu fazu takmičenja. Posljenji meč “Gaučosi” igraju protv Katara.

Kolumbija je u drugom susretu grupe B savladala Katar teže nego se očekivalo. Četiri minute prije kraja Duvan Zapata je postigao pogodak za konačnih 1:0.

Tabela grupe B:

Kolumbija 6

Paragvaj 4

Katar 1

Argentina 1

 

(Dnevni avaz)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*