Članovi Vlade FBiH i premijer Novalić vozom otputovali na sjednicu u Mostar

Zanimljivo je da je voz prema Mostaru, koji je trebao krenuti u sedam sati, kasnio 18 minuta. Kako smo opazili na mjestu događaja, na sjedištima u vozu bili su zakačeni natpisi s imenima članova Vlade kako bi se znalo ko će gdje sjediti.
Kako nam je rečeno, putovanje vozom na sjednicu, umjesto kao do sada službenim vozilima, predložila je na posljednjoj sjednici ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, što je u konačnici i usvojeno.

“Ova ideja ponukana je iz više razloga. S jedne strane riječ je o promociji linije prema jugu. Naime, Željeznice FBiH ove sezone, od 15. juna do 31. augusta 2019. godine, brzim vozom saobraćaju prema Čapljini. Također, ovo je svojevrsna promocija Željeznica koje su u mandatu ove vlade uspostavile linije i prema Krajini. Nadalje, cilj da se ukaže na svijest građana da po mogućnosti češće koriste ovo prijevozno sredstvo, kako radi okoliša tako i radi rasterećenja magistralne ceste M-17 prema Mostaru”, kazali su za Klix.ba iz Vlade FBiH.

Osim ministara, vozom su na sjednicu otputovali i zaposleni u vladinim službama.

Kako smo saznali, članovi Vlade FBiH će nakon sjednice održati sastanak s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem zbog velikih problema u vezi s odvozom smeća, odnosno blokiranom deponijom Uborak.

Treba podsjetiti da je sinoć štab civilne zaštite Grada Mostara na vanrednoj sjednici pozvao stanovnike sjevernog dijela Mostara da hitno deblokiraju regionalnu deponiju Uborak jer prijeti velika opasnost za stanovništvo te je odlučeno da će, ukoliko do 12 sati ne dođe do deblokade, biti proglašeno stanje tehničke nepogode.
Ulice Mostara su već deset dana zatrpane smećem zbog blokade regionalne deponije Uborak. Građani sjevernog dijela Grada Mostara okupljeni oko inicijative “Jer nas se tiče” zahtijevaju novu lokaciju deponije.
Grad tvrdi kako iznalaženje nove lokacije nije u njihovoj nadležnosti, zbog čega im gradonačelnik nije mogao obećati kada će postojeća deponija biti izmještena.
(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*