FlyBosnia uskoro uvodi letove iz Sarajeva za London, Rim i Pariz

Aviokompanija FlyBosnia u narednom periodu namjerava uvesti linije iz Sarajeva prema Londonu, Parizu i Rimu, piše portal exyuaviation.com.

Iz kompanije je ranije rečeno da razmatraju i aerodrome Gatwick i Luton za svoje operacije u Londonu. Kao rezultat novih evropskih letova, aviokompanija će prvi put povezati Sarajevo sa Velikom Britanijom od kada je British Airways obustavio usluge za glavni grad Bosne i Hercegovine 2009. godine, dok će se operacije u Pariz nastaviti više od deset godina nakon što je Air France obustavio svoje letove ka Sarajevu.

Nakon širenja flote i uspostavljanja letova za Saudijsku Arabiju i Kuvajt, kompanija najavljuje linije prema evropskim metropolama kao što su glavni gradovi Engleske, Italije i Francuske.

Time bi se nakon više od deset godina Sarajevo ponovo aviolinijom povezalo sa Londonom i Parizom.

FlyBosnia trenutno ima dva aviona Airbus A319 aviona, ali širenje flote će se nastaviti, najava je iz kompanije. Do 2023. godine je planirano da u hangaru imaju osam aviona.

FlyBosnia planira obavljati i charter letove sa mostarskog aerodroma do italijanskih gradova sa ciljem prevoza putnika koji posjećuju Međugorje.

(Akta.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*