Tuzla: Predavanje i prezentacija osteopatskih tehnika (VIDEO)

Poznati i priznati osteopata, docent osteopatije na Akademiji Konstanz u Njemačkoj, Adnan Ibrahimović, inače rodjeni Tuzlak, organizovao je u tuzlanskom osteopatskom centru “Panta rei” , prezentacju osteopatskih tehnika za 20-tak entuzijasta, fizioterapeuta i kolega iz regiona, od kojih mnogi već imaju priliku svoja znanja pokazati i u Kataru.

Poslednjih godina osteopatija je sve popularnija u čitavoj Evropi, a decenijama unazad i u SAD, Kanadi i Australiji, gde je priznata kao zdravstvena grana ili specijalizacija. U Finskoj se čak može studirati besplatno, tj. na račun države. Osteopatija i na našim prostorima polako, ali sigurno sve više zaživljava. U Tuzli, najviše zahvaljujući Elviru Bijediću, fizioterapetu- osteopati, koji svoja saznaja i spoznaje koje je usvojio od mentora doc Adnana Ibrahimovića, primjenjuje na zadovoljstvo velikog broja pacijenata.

U fokusu osteopatije je zdravlje, traženje načina da svaki dio tijela na optimalan način obavlja svoju funkciju, dati poticaj organizmu da se sam popravi, odnosno, da preuzme ulogu samoorganizovanja i samoizlecenja, sto je i najbolji i najprirodniji nacin liječenja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*