U Sarajevu organizirano potpisivanje krivične prijave protiv Milana Tegeltije

U organizaciji Antikorupcijske mreže organizacija civilnog društva u BiH ACCOUNT danas je u Sarajevu i Banjoj Luci upriličeno potpisivanje krivične prijave zbog afere “Potkivanje” protiv Milana Tegeltije, predsjednika VSTV-a BiH.

“Mi tražimo da Tužilaštvo BiH pokrene slučaj protiv Milana Tegeltije. Mi svojom krivičnom prijavom pokušavamo pružiti priliku javnosti da i ona kaže šta misli o ovom slučaju, a svi će biti u mogućnosti potpisati ju ako žele. Mi nismo ni pokrenuli peticiju, a ljudi su počeli dolaziti i potpisivati”, kazao je na press konferenciji Eldin Karić, čelnik antikorupcijske mreže ACCOUNT.

Prema njegovim riječima, potpisivanje ove peticije će trajati naredna tri dana u Sarajevu i Banjoj Luci, a poziva i stanovnike drugih gradova širom BiH da se priključe ovoj akciji.

“Od Tužilaštva BiH očekujemo da konačno počne raditi svoj posao, da počne raditi u interesu javnosti, a pozivamo Milana Tegeltiju da podnese krivične prijave protiv svih onih koji su ga prozivali, pa i nas samih. Svi oni koji traže rješenje u ovom slučaju su prozvani populistima i stranim plaćenicima”, dodao je on.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*