U vrućim ljetnim mjesecima, naša koža žudi za kvalitetnim maskama

Kako pravilno nanijeti masku?

Masku za lice najbolje je nanijeti kistom. Upotrijebite količinu veličine oraha i raspodijelite je ravnomjerno preko lica od sredine prema van. Nemojte masku nanositi na područje oko očiju. Ostavite masku da djeluje od 10 do 15 minuta. Otklonite je kozmetičkim maramicama, toplim ručnikom za lice ili spužvicom. Nakon toga osušite lice.

Vrijeme rezervirano za maske pretvorite u dragocjene trenutke opuštanja!

Vrijeme dok vam maska stoji na licu možete pretvoriti u posebno vrijeme za opuštanje. Namjerno prestanite raditi ono što ste radili do tada i uzmite 15 minuta pauze da probudite vaša osjetila. Iskoristite vrijeme koje vam je potrebno za nanošenje maske na lice za postizanje unutrašnjeg mira. Dok nanosite masku, zamislite da je maska vrsta zaštitne barijere koja vas štiti od stresa. Dok držite masku na licu zatvorite oči i razmišljajte o stvarima koje vas opuštaju. Kasnije, kada isperete masku, zamislite kako ispirate sve svoje brige i probleme. To je odličan način da udovoljite svojoj koži, ali i duhu.

Koliko dugo držati masku na licu?

Masku trebate ostaviti na licu da djeluje najmanje 10 minuta, ali ako ostavite masku da djeluje 15 minuta postići ćete jako intenzivan hranjivi učinak maske na kožu.

Ako je vaša koža osobito suha…

Nanesite masku na lice nekoliko minuta nakon čišćenja i umivanja, tj. kada ispari višak vode, inače će proces isparavanja umanjiti pozitivan učinak preparata.

Ako je vaša koža osjetljiva…

Kožu očistite nježnim mlijekom za čišćenje. Odstranite mlijeko (a kasnije i masku) s nježnom krpicom tako da mehaničkim stresom ne bi poništili smirujući učinak maske na kožu.

Savjet o vremenu držanja maske na licu 
Masku trebate ostaviti na licu da djeluje najmanje 10 minuta, ali ako ostavite masku da djeluje 15 minuta postići ćete jako intenzivan hranjivi učinak maske na kožu.

Koristite li peel-off maske…

Masku nemojte nanositi na obrve ili blizu linije kose, inače biste mogli imati problema s uklanjanjem maske jer će vam se kosa zalijepiti.

Za maksimalni učinak svake maske…

Toplina povećava blagotvorne učinke maske. Možete umočiti ručnik u vruću vodu, iscijediti ga i upotrijebiti kao vruću oblogu. Nanesite masku, zavalite se u udobnu fotelju, stavite topli ručnik na lice i opustite se!

 Cosmopolitan.hr

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*