Reprezentativka BiH Miljana Džombeta karijeru nastavlja u Španiji

Seniorska reprezentativka BiH Miljana Džombeta u narednoj sezoni igrat će u Španiji. Trebinjska košarkašica nakon dobre sezone u Rumuniji odlučila je da karijeru nastavi u ekipi San Adrije, članu Druge lige Španije.

Džombeta, koja danas slavi 25. rođendan, iza sebe ima dobru sezonu u ekipi Arade. Trebinjka koja je prošla gotovo sve omladinske bh. selekcije, a zatim postala i članica seniorske selekcije u prosjeku je bilježila deset poena, uz četiri skoka i četiri asistencije po meču. Na kraju je njena ekipa zauzela treće mjesto u rumunskom šampionatu.

“Iza mene je, mogu slobodno reći, dobra sezona, mada uvijek može bolje. Sezonu sam uspješno završila osvojivši bronzanu medalju, što je veoma dobar rezultat. Sada slijede novi izazovi”, kaže za Nezavisne Džombeta i dodaje:

“Karijeru nastavljam u Španiji u ekipi San Adrije. Smatram da je ovo još jedan iskorak u mojoj karijeri. Odlazim u zemlju košarke, u tim koji ima ambicije da već naredne sezone uđe u elitni rang takmičenja. Za sada sam kući, polako ulazim u trenažni proces, a već krajem avgusta trebalo bi da se pridružim novoj ekipi”.

Iza bh. košarkašice je izuzetno naporna sezona. Po završetku prvenstva, Miljana je prošlog mjeseca odradila i mini-pripreme s reprezentacijom BiH. U tom periodu podmlađeni tim “zmajica” je odradio nekoliko kontrolnih utakmica, čiji je cilj bio da se na djelu vide košarkašice koje u prošlosti nisu imale prilike da zaigraju za najbolji bh. tim.

“Mislim da su mini-pripreme bile dobra ideja. Mlade igračice koje do sada nisu bile dio seniorske reprezentacije, koje su igrale za omladinske kategorije, imale su priliku da pokažu da se na njih može računati u budućnosti i neke su vjerovatno opravdale poziv”, smatra Džombeta, koja je prve košarkaške korake napravila u Leotaru, a još je igrala za Borac, Čelik, Vrbas Medela, Feniks Galati (Rumunija), Play Off i švajcarski Helios.

Ovog mjeseca biće održan žrijeb za kvalifikacije za Eurobasket 2021, koje počinju u novembru ove godine. U prošlim su “zmajice” bile nadomak prvom plasmanu na EP poslije 20 godine, ali zbog koš razlike nisu uspjele da se plasiraju na šampionat koji je trenutno u toku u Srbiji i Latviji.

“Ostaje žal za tim kvalifikacijama, ali mi ne odustajemo od svog cilja. Znam i vjerujem da ćemo uspjeti izboriti plasman na EP jer nam je tamo mjesto, među najboljim selekcijama Evrope”, zaključila je Trebinjka.

(scsport/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*