Na Bjelašnici jutros dva stepena: Objavljena prognoza do ponedjeljka

Jutros preovladava sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama ima magle ili niske naoblake, većinom u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 2; Sokolac 6; Ivan Sedlo 8; Bugojno 9; Sarajevo 10; Srebrenica i Zenica 11; Bihać, Drvar, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 12; Banja Luka i Livno 13; Doboj i Zvornik 14; Grude 15; Gradačac 16; Brčko 17; Trebinje 18; Neum 19; Mostar 20; Stolac 21°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942hPa, za 1hPa je manji od normale i ne mijenja se.

Danas u Hercegovini sunčano. U Bosni će biti male do umjerene oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26°C, na jugu do 29°C.

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno od pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26°C, na jugu do 29°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini prije podne jugo koje će poslije podne promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu do 27°C.

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalno jačim pljuskom. Sunčanije u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje od 25 do 29°C.

U ponedjeljak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slabija kiša može padati i istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje od 25 do 29°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

(Radio Sarajevo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*