Iran najavio “razoran odgovor” na sramne prijetnje Izraela

Nastavlja se rat izjavama i saopćenjima između pojedinih zvaničnika Irana i Izraela. Iranski ministar odbrane Amir Hatami, naime, odgovorio je na prijetnje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da će napasti Iran nevidljivim borbenim avionima F-35.

On je njegove prijetnje ocijenio kao izuzetno sramne te je poručio da će Iran uručiti “razoran odgovor” na svako izraelsko kršenje njegovog suvereniteta.

– Svaki neprijatelj (uključujući i Izrael) koji pokuša ugroziti suverenitet Islamske Republike Iran, na bilo kojem nivou, naići će na odlučan i razoran odgovor i zažalit će zbog toga – poručio je Hatami.

Njegov odgovor uslijedio je nakon nedavnih prijetnji izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da će napasti Islamsku Republiku “nevidljivim” borbenim avionima F-35.

Hatami je kazao i da izraelske provokacije predstavljaju kršenje karaktera Ujedinjenih naroda te da Iran zadržava pravo da primjereno odgovori na svaki takav napad na osnovu međunarodnih pravila. Kako prenose agencije, on je od iranskog ministarstva vanjskih poslova zatražio da osudi ono što je nazvao izraelskim “opasnim ponašanjem koji izlazi iz međunarodnih normi”.
(Dnevni avaz)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*