Ruska verzija animirane serije “The Simpsons” osvaja internet

Jedna od omiljenih serija širom svijeta The Simpsons dobila je svoju rusku verziju “Šimpšoni” i za kratko vrijeme postala veoma popularna na YouTubeu.

Naime dizajner iz Moskve , Aleksej Semenov pravi kratke trash animacije inspirirane američkom pop kulturom i objavljuje ih na YouTubeu pod imenom Lazy Square. Njegov najnoviji rad, ruska verzija popularnih Simpsonovih za kratko vrijeme postao je viralan.

I dok u originalnoj verziji u špici preovladavaju jarke boje, kod Semenova je ona u sivim tonovima, nimalo zabavna i prilično depresivna.

U kratkom isječku Lisa svira saksofon u prljavom podvožnjaku, Homer radi na obezbjeđenju, a Bart je nasilnik koji djeci u školi otima telefone.

Tu je i čuvena scena u kojoj Simpsonovih sjede na kauču ispred televizora. Tu se mogu primjetiti i momenti porodičnog nasilja i Bart koji je heroinski zavisnik.

Ono što je interesantno jeste da se u pozadani čuje pjesma pesma “Ederlezi”, verzija Gorana Bregovića iz filma “Dom za vješanje”.

Semenovi videi su jako kratki, a najduži mu traje nešto više od minute. On sam kreira svoja videa. Sve je počelo kada je počeo praviti animacije za svoj brend Serious about. Na primjer ovo je njegovo oglas za seksualnu lutku koju prodaje njegov brend.

Animacija se ubrzo pretvorila u hobi. Prije dolaska Simpsona, njegov najpopularniji video je bio Terminator 2 i po.
Videa u prosjeku objavljuje svake šeste sedmice zbog svoje kako kaže “univerzalne ljenosti”.Povodom svog 30. rođendana snimio je video od 30 sekundi i nazvao ga “Tridest izgubljenih godina”.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*