Sjajan meč u Gradskom vrtu: FK Sloboda pobijedio Osijek

Fudbaleri Slobode pobijedili su u Gradskom vrtu Osijek sa 2:3 u pripremnoj utakmici pred start nove sezone.

Sloboda je dobro ušla u meč. U devetoj minuti Mertelat je primio loptu u kaznenom prostoru, ali je golman Ivušić uspio reagovati i spasiti svoj gol.

U 16. minuti tuzlanski tim je poveo. Ivetić je centrirao sa lijeve strane, lopta je došla do Livančića, koji matira Ivušića za prednost Tuzlaka od 0:1.

Samo dvije minute kasnije Osijek je izjednačio. Škorić se dobro snašao u kaznenom prostoru i matirao je Lakića za 1:1.

Finiš prvog poluvremena donosi dosta uzbuđenja i još tri gola, a do vodstva u 39. minuti dolazi domaći tim. Marić je pogodio za prednost Osijeka od 2:1.

Ipak, Sloboda do kraja prvog poluvremena dolazi do preokreta. Prvo je u 42. minuti Amer Bekić izjednačio na 2:2, da bi dvije minute kasnije Ristić sjajno pogodio za prednost od 2:3.

Nastavak donosi nešto bolju igru Osijeka. Oni su bili ti koji su diktirali tempo igre, ali je u nastavku ipak prva prijetila Sloboda. Almir Bekić je u 52. minuti dobro šutirao iz voleja, Ivušić e siguran.

Potom je Osijek preuzeo dominaciju. Škorić je u 66. minuti imao dobru šansu, a zatim Mance na ubačaj Škorića pogađa prečku tri minute kasnije.

Okvir gola spasio je Tuzlake u 79. minuti. Marić je ubacio, jedan igrač Slobode je nespretno reagovao i pogodio je prečku, a zatim u nastavku akcije ne uspijevaju zabiti Lope i Marin.

Ostalo je do kraja utakmice 2:3 i Sloboda je na pravi način najavila novu sezonu.

Prijateljski meč:

Osijek – Sloboda 2:3

Osijek: Ivušić, Škorić, Gutieri, Majstorović, Šorša, Jugović, Kleinheisler, Bočkaj, Pilj, Marić i Mance.

Sloboda: Lakić, Beganović, Salihović, Ivetić, Al. Bekić, Pršeš, Martelat, Maksimović, Livančić, Am. Bekić i Ristić. Igrali su još: Omerović, Osmanović, Fejzić, Buljić, Bekrić, Mujagić, Dodig, Rastoka, Muratović, Ramčilović, Devedžić.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*