Sportski direktor na pitanje o transferu Džeke: Ne pričam pojedinačno s igračima

Džeko se posljednjih mjeseci često dovodi u vezu s prelaskom u Inter, što će se na kraju vrlo vjerovatno i desiti, a na pitanje novinara sportskog direktoru Rome o tome da li je došlo do promjene u pregovorima bh. napadača i Intera, Petrachi nije želio previše govoriti.

“Ne razgovaram pojedinačno sa igračima. Po prirodi sam tih, ne volim nikoga stavljati u povlašteni položaj i radim posao na svoj, jedinstveni način. Moja komunikacija odnosi se samo na razgovor sa Guidom Fiengom s kojim pričam o budućnosti kluba”, rekao je Petrachi.

Također, sportski direktor Rome otkrio je da Nicolò Zaniolo nije ne prodaju, odnosno nije stavljen na transfer listu, a da će klub, ukoliko eventualna ponuda dođe na adresu Rome, uzeti u obzir sve okolnosti i onda donijeti odluku o transferu Zanioloa i bilo kojeg drugog igrača.

Roma će u narednoj sezoni igrati Evropsku ligu, nakon što nisu uspjeli izboriti nastup u Ligi prvaka, a cilj kluba je s novim trenerom i novim igračima napraviti novi tim koji će u narednim sezonama biti konkurentan Juventusu u borbi za titulu prvaka.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*