Članovi TŠK “Sloboda” na Evropskom prvenstvu za mlade

U organizaciji Evrposke šahovske federacije u Bratislavi će se u periodu 1-11.08.2019. godine održati Prvenstvo Evrope za mlade. Poslije više od 20 godina Tuzlanski šahovski klub „Sloboda“ će imati dva predstavnika ovom prestižnom turniru. U uzrastu do 12 godina Ehlimana Babjić i Sanjin Čulum će braniti boje Bosne i Hercegovine. Poslije dva treća mjesta osvojena na ženskom i muškom šampionatu Bosne i Hercegovine za 2019. godinu ovo predstavlja nastavak kontinuinarog rada u klubu u posljednje četri godine.  Nadamo se da će ostali talentirani dječaci i djevojčice (Amer Hrnčić, Enis Osmić, Lamija Demirović, Nadina Šiljegović i dr.) u sledećoj godini nastaviti Sanjinovim i Ehlimaninim putem.

U konkurenciji 150 takmičara u muškoj konkurenciji Sanjin Čulum kreće kao 52 nosioc dok je Ehlimana  Babajić u ženskoj konkurenciji 60 nosioc od 98 prijavljenih djevojčica.

Tuzlanski šahovski klub vrši upis novih polaznika škole šaha te poziva sve zainteresovane da se prijave u prostorijama kluba na adresi Maršala Tita br.70 ili putem mejla tskslobodatuzla@gmail.com.

(TŠKSloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*