Promocija novih električnih vozila i punionica Elektroprivrede BiH

Promocija novih šest električnih vozila i šest AC punionica za električna vozila u vlasništvu JP Elektroprivreda BiH d.d. biće upriličena danas na platou ispred poslovne zgrade JP Elektroprivreda BiH u Sarajevu.

Nabavka novih vozila i instaliranje punionica realizovani su u okviru projekta “Elektromobilnost u EP BiH”. Osim u Sarajevu, punionice su instalirane i uz objekte elektrodistributivnih podružnica u Bihaću, Goraždu, Mostaru, Travniku, Tuzli i Zenici, saopšteno je iz Elektroprivrede.

Projektom elektromobilnosti Elektroprivreda kao društveno odgovorna kompanija doprinosi poboljšanju kvaliteta vazduha i životne sredine, koji su izražen problem u gradovima BiH, posebno tokom zimskih mjeseci.

Realizacijom projekta Elektroprivreda BiH se priključuje svjetskim trendovima koji pokazuju da sektor elektromobilnosti bilježi eksponencijalan rast u Evropskoj uniji.

Ovom prilikom biće predstavljene aktivnosti projekta “Elektromobilnost u EP BiH”, uloga i značaj Elektroprivrede BiH u razvoju elektromobilnosti u Bosni i Hercegovini, te prednosti korištenja električnih vozila.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*