U Kninu sutra obilježavanje 24. obljetnice “Oluje”

U Kninu će se u ponedjeljak, 5. kolovoza/augusta, održati središnja svečanost povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnica vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

Svečanosti u Kninu prisustvovat će predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, zajedno s članovima svog kabineta.

Kako je najavljeno, obilježavanje počinje susretom visokih državnih i vojnih uzvanika s obiteljima poginulih branitelja.

Zatim će biti organizirano polaganje vijenca i paljenje svijeća ispred spomenika hrvatske pobjede “Oluja 95”. Poslije toga predviđena su prigodna obraćanja.

Zvonjava kninskih crkvenih zvona simbolično će obilježiti ulazak pripadnika Hrvatske vojske u Knin tijekom vojno-redarstvene operacije Oluja.

Nakjon toga bit će podignuta zastava Republike Hrvatske na Kninskoj tvrđavi uz himnu Republike Hrvatske.

Potom slijedi čitanje povjesnice o VRO Oluja, čitanje imena poginulih i nestalih pripadnika operaciji.

Planirana je izvedba pjesme “Stina pradidova” koju pjeva klapa Sv. Juraj, prigodni program Acro grupe “Krila Oluje”, pjesma “Mojoj lijepoj” koju izvodi klapa Sv. Mihovil, kao i pjesma “Croatio iz duše te ljubim” koju izvodi klapa Sv. Mihovil.

Planiran je i mimohod s Kninske tvrđave do Crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, a u podne će biti održana “Misa za Domovinu”.

Na kraju programa predviđeno je pozdravljanje sudionika moto defilea “Od Branimira do Zvonimira” i biciklističkog maratona Zadar-Knin pod nazivom “Put vjetra put Oluje” te maratonaca Udruge HVIDR-a, najavljeno je iz Vlade Hrvatske.


(Vijesti.ba / AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*