Velike vrućine najavljene za naredne dane, temperature do 40 stepeni

U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne bit će pretežno sunčano vrijeme.

Od sredine dana postepeno naoblačenje sa zapada prema istoku zemlje. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se prognoziraju u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21 stepen. Najviša dnevna temperatura između 29 i 34, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U petak, 9. augusta, u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni oblačnije prijepodne, a u drugoj polovini dana razvedravanje. Vjetar slab, u Bosni sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 28 i 33, na jugu zemlje do 37 stepeni.

U subotu, 10. augusta, u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab, u Bosni istočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje i do 26 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37, na jugu zemlje do 39 stepeni.

U nedjelju, 11. augusta, u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. U Bosni većinom umjerena naoblaka, ujutro i pretežno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu zemlje do 27 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 33, na jugu zemlje od 36 do 40 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*