Danas sjednica Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara BiH danas bi trebalo da razmatra Nacrt sporazuma o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske komisije u pogledu prekograničnog programa BiH-Srbija u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć za 2013. godinu, s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o korištenju i održavanju cestovnih graničnih mostova na zajedničkoj državnoj granici dviju država.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o dodjeli sredstava iz granta „Programi za pripremu projekata i potencijalnih kandidata za sredstva iz fonda EU – FP7“ za 2014. godinu.

Na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Izvještaj o izvršenoj reviziji efikasnosti na temu „Raspodjela i korištenje sredstava tekuće rezerve“ kao i Analiza direktnih stranih ulaganja u Bosni i Hercegovini i pregled i analiza svjetskih izvještaja značajnih za privlačenje stranih investicija.

(Fena/FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*