(Video) Počela kampanja „Budi junak/junakinja svoje zajednice“ – Odlična prilika za mlade

Na Međunarodni dan mladih zvanično je počela nova kampanja „Budi junak/junakinja svoje zajednice“.

Na mladim ljudima leži naša budućnost. Upravo zbog toga je odlazak mladih jedan od najvećih problema u Bosni i Hercegovini. Kako bi mladi ljudi ipak ostali u Bosni i Hercegovini moramo stvoriti povoljno okruženje otvoreno za mlade,  afirmativno za njihov razvoj i razvoj njihovih potencijala, kažu u Fondaciji tuzlanske zajednice. To je i razlog zbog kojeg već 6. godinu pružaju priliku mladim ljudima da realizuju svoje kreativne ideje.

Za proteklih 5 godina podržali su više od 230 ideja udruženja i neformalnih grupa mladih. Nekoliko stotina mladih je kroz kampanju imalo priliku da prezentuje svoje ideje vlasnicima biznisa, predstavnicima opština i drugim donosiocima odluka, a nekoliko hiljada da učestvuje u realizaciji tih ideja. Društveno odgovorne kompanije sa područja TK koje su odlučile dati podršku kampanji prepoznale su značaj udruživanja sredstava i svake godine njihov broj je sve veći.

I ove godine mladi imaju priliku da pokažu zajednici koliko vrijede. Kampanjom „Budi junak/junakinja svoje zajednice“ u Fondaciji tuzlanske zajednice žele dati priliku mladima da svoje ideje pretvore u stvarnost, a društveno odgovornim preduzećima i pojedincima da ulože u budućnost!

O kampanji „Budi junak/junakinja svoje zajednice“ razgovarali smo u otvorenom programu Tuzla danas, opširnije u videu…

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*