Hrvatsko novinarsko društvo šokirano intervjuom sa Šešeljom na Osječkoj televiziji

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) šokirano je pojavom četničkog vojvode i ratnog zločinca Vojislava Šešelja u emisiji “Bujica” Velimira Bujanca u srijedu na Osječkoj televiziji.

“Ne samo da je Šešelj bio jedan od ratnih vođa u ratu protiv Hrvatske 90-ih godina, nego propagira mržnju i danas, nakon što ga je iz potpuno nejasnih razloga Haaški sud pustio na slobodu. Bujanec je obznanio gledateljima da mu se Šešelj javio u studio pa je s njim porazgovarao 15-tak minuta. Treba imati nevjerojatno jaki razlog javnog interesa, promicanja nekog javnog dobra, da bilo koja televizija, a valjda pogotovo hrvatska, s takvim čovjekom napravi intervju”, navodi HND u četvrtak u priopćenju koje je potpisao predsjednik Zdenko Duka.

“Kad se zna tko je Velimir Bujanec (radikalno desne političke orijentacije) i tko je vlasnik Osječke televizije (član HDZ-a i kontroverzni poduzetnik Željko Biloš), jasno je da im je Šešelj trenutačni saveznik u domaćim političkim obračunima, u trenutačnoj predsjedničkoj predizbornoj kampanji”, poručuju iz HND-a te osuđuju takve i svake slične niske medijske manipulacije.

Sve medije pozivaju da održe prijeko potrebnu profesionalnu razinu u predizbornoj kampanji.

Šešelj je u telefonskom razgovoru s Bujancem nekoliko puta spomenuo aktualnog hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića i ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić te ih na neki način povezao sa sobom i svojim idejama.

“Podržavam Ivu Josipovića, bio sam u kontaktu s njegovim savjetnicima. Josipovića cijenim zbog njegova oca, koji je bio partizan i oslobađao Široki Brijeg, pod njegovom su komandom strijeljane ustaše i fratri. Omiljena političarka mi je Vesna Pusić, djed joj je bio četnik, a družili smo se osamdesetih na Filozofskom fakultetu”, rekao je Šešelj Bujancu.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*