Komšić u ponedjeljak s ambasadorima SAD i Velike Britanije

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, sastati će se u ponedjeljak u 11 sati sa ambasadorima SAD Ericom Nelsonom i Velike Britanije u BiH Matthew Fieldom.

Početak sastanka otvoren je za snimatelje i fotoreportere a nakon sastanka će biti izdato saopćenje za javnost, najavljeno je.

Danas je najavljeno i da će se Komšić 29. avgusta u Beograu sastati s predsjednicima Srbije Aleksandrom Vučićem i Turske Redžepom Tajipom Erdoanom.

Inače, sastanak sa ambasasorima SAD i Velike Britanije će biti održan dan uoči održavanja zakazani vanredne i redovne sjednica Predsjedništva BiH gdje bi osim Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) trebalo da se raspravlja i o imenovanju kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

U  intervjuu za RTRS, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da neće glasati za Godišnji nacionalni plan za pristup NATO-u, a da će Republika Srpska nakon 5. septembra da odluči kako će se dalje ponašati u odnosu na BiH.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović jasno dali do znanja kako nema podrške imenovanju  SNSD-ovog Zorana Tegeltije za mandatara za sastav Vijeća ministara ukoliko prije toga ne bude dogovoreno usvjanje i slanje prvog ANP-a u sjedište NATO-a u Brisel, za što su dobili i podršku zvaničnika State Departmenta  Matthew Palmera , zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Euroaziju.

(Vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*