Na Bahamima postoji plaža na kojoj možete plivati sa svinjama

Na Bahamima možete posjetiti “Pig Beach” na kojoj se možete družiti i plivati sa svinjama. Iako mnogima zvuči kao šala, ova plaža je velika atrakcija za turiste koji dolaze iz svih dijelova svijeta. Iz uprave plaže su zabranili da se svinjama daje pivo, što je česta pojava na ovoj plaži. Svinje su veoma prijateljski nastrojene, te raspoloženo prilaze turistima, što ne treba negativno iskoristiti i davati im alkohol i slične stvari.

Niko ne zna kako su svinje došle na plažu na kojoj sada borave, a pronašao ih je jedan od lokalnih ronioca koji je istraživao okolne vode. Legenda koja kruži govori kako su ih na tom mjestu ostavili mornari koji su se planirali vratiti da ih kasnije pojedu. Druge priče kažu kako su preživjele brodolom i isplivale na obalu. Na ovom ostrvu živi 20 svinja, kao i nekoliko odbjeglih mački i koza. Do njega možete doći ako sami iznajmite brod, ili ako se pridružite grupi turista koji dolaze sa brodom kojim upravlja vodič. Ako se odlučite na grupnu posjetu s vodičem, u cjelodnevni boravak i cijenu je uključeno plivanje i druženje sa svinjama, ali i sa ajkulama. Osim toga, moći ćete i roniti u velikoj špilji “Thunderball Grotto”.

“Znajući da bi se moglo desiti da praščići postanu agresivni, stavila sam nešto povrća u malu torbicu i ponijela je sa sobom na plažu. Ubrzo me uočila jedna od većih svinja, te je počela da me prati i da mi gricka kuk. Boljelo me, ogrebala mi je kožu. Ali znam da me nije htjela povrijediti, samo mi je stavljala do znanja da je gladna”, rekla je jedna od posjetiteljica, dodavši kako je njen savjet da hranu sa sobom ponesete u vodu i svinje hranite kroz igru.

Turistička zajednica je istakla da je veoma ponosna na činjenicu da su Bahame dom svinjama koje plivaju i druže se s ljudima. Savjetuju da im osim hrane donesete i svježe vode, jer često imaju problema sa dehidracijom.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*