Novi film o Bondu zove se “No Time to Die”, premijera u aprilu 2020.

Daniel Craig ponovno će glumiti Jamesa Bonda u filmu “No Time to Die”. Film će se premijerno prikazati 3. aprila 2020. u Ujedinjenom Kraljevstvu, a 8. aprila u SAD-u, objavljeno je na službenom Twitter profilu 007. Snimanje novog filma, ranije poznatog samo kao Bond 25, započelo je u aprilu ove godine na Jamajki kada su producenti najavili da će dobitnik Oscara, Rami Malek utjeloviti glavnog negativca u posljednjem nastavku britanske franšize.

Daniel Craig je još 2017. potvrdio da će peti put glumiti britanskog tajnog agenta 007. U novom filmu Bond će uživati u mirnom životu na Jamajki nakon napuštanja tajne službe, dok ga ne posjeti stari prijatelj Felix Leiter iz CIA-e i zatraži njegovu pomoć. Bond odlazi u misiju spašavanja otetog naučnika, a pri tome će se naći na putu tajanstvenom naoružanom negativcu s opasnom, modernom tehnologijom.

“No Time to Die” trebao je stići u kina u novembru 2019., ali je datum prolongiran na 2020. nakon što je dosadašnjeg reditelja Britanca Dannyja Boylea zamijenio Amerikanac Cary Joji Fukunaga.

Film se također snima u Londonu, Italiji i Norveškoj. Ralph Fiennes ponovno će glumiti lika M, Naomie Harris utjelovit će Moneypenny, a Ben Whishaw ostaje Q.

James Bond franšiza jedna je od najunosnijih u filmskom svijetu. “Spectre” iz 2015. je zaradio 880 miliona dolara, a “Skyfall” iz 2012. više od milijardu dolara.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*