Žiri će odluke o ovogodišnjim dobitnicima “Srca Sarajeva” donijeti večeras

Regionalnom premijerom filmova “Priča o tri sestre” i “Mačka u zidu”, sinoć je zaključen Takmičarski program za igrani film 25. Sarajevo Film Festivala. Žiri će odluke o ovogodišnjim dobitnicima “Srca Sarajeva” donijeti večeras u 20 sati na ceremoniji zatvaranja u sarajevskom Narodnom pozorištu, koju možete pratiti uživo u programu BHT1 i portalu bhrt.ba.

Žirijem Takmičarskog programa SFF-a za igrani film ove godine predsjedava jedan od najcjenjenijih filmskih autora današnjice, švedski režiser i dobitnik Zlatne palme Ruben Östlund.

“Hladni rat” – Ljubav i muzika u teškim vremenima

U okviru programa “Posvećeno Pawelu Pawlikowskom” festivalska publika će danas u 15 sati u kinu Meeting Point moći pogledati “Hladni rat”, film koji je otvorio prošlogodišnji Sarajevo Film Festival i za koji je Pawlikowski ovjenčan Zlatnom palmom za najbolju režiju na 71. Festivalu u Cannesu.

Film “Hladni rat” govori o strastvenoj ljubavnoj priči između dvoje ljudi koji se zbog različitog porijekla i temperamenta na prvi pogled čine nespojivim, ali ipak sudbinski predodređeni jedno za drugo. Smješten u vrijeme Hladnog rata pedesetih godina prošlog stoljeća u Poljskoj, Berlinu, Jugoslaviji i Parizu, film opisuje nemoguću ljubav u nemoguća vremena.

Režija: Pawel Pawlikowski

Uloge: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc

“Lijepo doba” za ljubitelje kina pod zvijezdama 

Open Air program u Ljetnom kinu Raiffeisen donosi francuski film “Lijepo doba” (La Belle Epoque) Nicolasa Bedosa, uzbudljivu priču koja podsjeća na filmske klasike “The Game” i “Truman Show”.

Victoru (Daniel Auteuil), muškarcu u šezdesetim godinama života, svijet se okrene naopačke kada mu Antoine, poduzetnik u usponu, ponudi da isproba jedinstven i novi vid zabave. Koristeći mješavinu pozorišnih trikova i uprizorenja prošlih događaja, Antoineova kompanija omogućava klijentima povratak u doba po sopstvenom izboru. Victor se odlučuje vratiti četrdeset godina unazad, i ponovo proživjeti najljepšu sedmicu svog postojanja. Sedmicu kada je upoznao ljubav svog života.

Režija: Nicolas Bedos
Uloge: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant, Pierre Arditi

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*