Taylor Swift želi ponovo snimiti stare hitove nakon spora o vlasništvu nad njenim pjesmama

Taylor Swift je rekla američkim medijima da namjerava snimiti nove verzije svojih hit pjesama nakon što je master snimke njenih ranih muzičkih uradaka prodao njen bivši menadžer Scooter Braun, piše BBC News. Pjevačica je optužila Brauna, koji je također menadžer i Ariane Grande i Demi Lovato, za “neprekidno manipulativno ponašanje”. Međutim, ona je rekla da planira ponovo snimiti muziku sa svojih prvih šest albuma.

Swift je svoj prvi ugovor potpisala s izdavačkom kućom Big Machine još kao tinejdžerka, objavila je šest albuma pod etiketom Nashville, uključujući i njen album “1989” koji je nagrađen nagradom Grammy. U junu je kuća Braun's Ithaca Holdings preuzela Big Machine Records.

Također, Taylor Swift je optužila svog menadžera za pokušaj “demontiranja” njene muzičke zaostavštine. On nije reagirao na njene komentare, ali podržali su ga Demi Lovato i Justin Bieber koji tvrdie da Swift na ovaj način pokušava dobiti simpatije javnosti.

Ona je prošle godine potpisala ugovor s Universalom dodajući: “Sada sam potpisala ugovor s izdavačkom kućom koja će zadržati u arhivi sve što stvorim”.

Izvođači kao što su Squeeze te bendovi Def Leppard i ELO prethodno su opet snimili svoje hitove, ali na način da mogu posjedovati prava na nove verzije, što znači da mogu imati kontrolu nad načinom na koji se materijal koristi te dobiti tantijeme ako se njihova muzika proda ili iskoristi za reklamne kampanje.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*