U Tuzli završen Međunarodni rukometni turnir humanitarnog karaktera: RK Sloboda će donirati 4.000 KM za pomoć mališanima Nejli i Merzadu Habibić

Međunarodni rukometni turnir povodom 60 godina Rukometnog kluba Slobode na kom su učestvovali Oroshazi FKSE,RK Ohrid, RK Metaloplastika i RK Sloboda je završen.Turnir je trajao dva dana, a za prvo mjesto borile su se ekipe Oroshazi FKSE iRK Ohrid.

Ipak ekipa Oroshazi FKSE rezultatom 28:20 (15:9) savladala je ekipu RK Ohrid i time osvojila prvo mjesto na turniru povodom 60. rođendana RK Sloboda, dok je RK Metaloplastika u susretu za treće mjesto pobijedila Slobodu rezultatom 23:22(9:11).

Za igrača turnira proglašen je Savo Savuljica iz ekipe Oroshazi FKSE, titulanajboljeg golmana pripala je ekipi RK Ohrid i njihovom Jagoshu Braunoviću, dok je Davor Kadić iz RK Slobode prvi strijelac turnira sa 15 golova u dvije utakmice. Trenerima Oroshazi FKSE,RK Ohrid i RK Metaloplastika uručene su zahvalnice za učešće na turnirupovodom 60. rođendana RK Sloboda.

Rukometni klub Sloboda kao organizator turnira, a koji je imao i humanitarni karakter, za pomoć mališanima Nejli i Merzadu Habibić iz mjesta Šenkovići kod Novog Travnika donirat će 4.000 KM, odnosno prihod od prodaje 2.000 karata koliko je pušteno u promet bez obzira na broj prodatih karata.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.