Banjaluka: Postignut dogovor o cijeni industrijske struje

U Banjaluci je održan sastanak rukovodstva Privredne komore Republike Srpske s predstavnicima Vlade i Elektroprivrede RS o poskupljenju struje. Elektroprivreda RS poslala je privrednicima nove ugovore o snabdijevanju električnom energijom, u kojim je povećana cijena industrijske struje.

Iz poslovne zajednice ranije je stigao stav kako je sastanak neophodan jer su im, kako su naveli, počeli stizati novi ugovori bez pojašnjenja detalja.

Direktor Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić rekao je da su privrednici prije desetak dana od Elektroprivrede RS dobili prijedlog novog ugovora u kojem je najavljeno povećanje cijena u zavisnosti od naponskog nivoa na kojem preuzimaju električnu energiju. Struja bi trebalo da bude skuplja za oko deset procenata.

“To povećanje nije prihvatljivo, tim prije što je ovaj ugovor podijeljen prije deset dana i privrednici nisu imali ni vremena ni načina da se očituju o prijedlogu. Određene odredbe iz tog ugovora su neprihvatljive zato što mnoge stvari nisu do kraja definisane”, rekao je Ćorić.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*