Gradsko vijeće Tuzle usvojilo Pravilnik o investiranju javnih sredstava

Nakon što je usvojen Izvještaj o izvršenju Budžeta grada za prvih 6 mjeseci i Izvještaj o korištenju sredstava tekuće rezerve za isti period, na sjednici Gradskog vijeća Tuzle usvojen je Pravilnik o investiranju javnih sredstava, Prijedlog politika investiranja raspoloživih novčanih sredstava za 2019., a donesena je i Odluka o imenovanju investicijskog menadžera za grad Tuzlu. Na ovaj način moći će se napraviti dodatne uštede i povećanje sredstava, tako što će biti moguće oročiti neiskorištena sredstva na određeni period.

Vijećnici su usvojili Odluku o izmjeni odluke o komunalnim djelatnostima. Usvojena je i Odluka o izmjenama i dopunama odluke o uslovima, kriterijima i postupku dodjele sredstava za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja, kojom se omogućava većem broju zainteresovanih građana da iskoriste mogućnost korištenja sredstava za utopljavanje objekta ili ugradnju toplotne pumpe.

Usvojena je i Odluka i izmjenama i dopunama odluke o provođenju prostornog plana grada za period 2010-2030, te Odluka o izmjeni i dopuni odluke o nazivima ulica i trgova u gradu.

Usvojena je Odluka o izmjenama odluke o kućnom redu u stambenim objektima.

Usvojena Odluka o objavljivanju akata organa grada Tuzle u Službenom glasniku grada Tuzle, te Odluka o izboru najpovoljnijih ponuda za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području grada.

Usvojene su Odluke o izmjenama i dopunama odluke o davanju u zakup poslovnih zgrada, poslovnih prostorija i garaža, Odluka o izmjeni odluke o raspisivanju javnog oglasa o davanju  u zakup poslovnih prostorija. Data je saglasnost za produženje ugovora o zakupu sa UG Oštećenog vida. Usvojena Odluka o dodjeli poslovnih prostorija neposrednom pogodbom Uredu za reviziju institucija FBIH, te Odluka o dodjeli u zakup poslovne prostorije neposrednom pogodbom Općinskom sudu u Tuzli.

Usvojeno je nekoliko imovinsko-pravih akata. Utvrđen je prečisćeni tekst Odluke o organizaciji i djelokrugu rada Uprave grada Tuzle.

Usvojen je Izvještaj o radu i poslovanju JP Centralno grijanje Tuzla za 2018. kao i Izvještaj o procjeni šteta od poplava za juni 2019. godine.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*