Izvučene grupe za novu sezonu Lige prvaka: Dinamo sa Cityjem, Zvezda na Bayern

Žrijeb grupne faze Lige prvaka za sezonu 2019/20. održan je danas u Monacu. Tridesetdvije najbolje evropske ekipe raspoređene su u osam grupa te ih očekuje najmanje po šest utakmica. Najzanimljivija, barem na papiru, trebala bi biti grupa F u kojoj su svoje mjesto našli Barcelona, Borussia iz Dortmunda, Inter i Slavia iz Praga. Juventus našeg Miralema Pjanića igrat će protiv Atletica, Bayera iz Leverkusena i Lokomotive iz Moskve.

Klubovi iz našeg regiona Dinamo i Crvena zvezda također imaju težak posao. Prvak Hrvatske će igrati protiv Manchester Cityja, Shakhtara i Atalante, dok će Zvezda odmjeriti snage sa Bayernom, Tottenhamom i Olympiakosom. Podsjetimo, za Dinamo igraju bh. igrači Amer Gojak, Izet Hajrović i Emir Dilaver.

Preostali bh. igrač u grupnoj fazi Lige prvaka Smail Prevljak sa svojim Salzburgom igrat će protiv Liverpoola, Napolija i Genka.

Grupe Lige prvaka za sezonu 2019/20.:

Grupa A: PSG, Real Madrid, Club Brugge, Galatasaray
Grupa B: Bayern, Tottenham, Olympiakos, Crvena zvezda
Grupa C: Manchester City, Shakhtar, Dinamo, Atalanta
Grupa D: Juventus, Atletico, Bayer, Lokomotiva Moskva
Grupa E: Liverpool, Napoli, Salzburg, Genk
Grupa F: Barcelona, Borussia, Inter, Slavia
Grupa G: Zenit, Benfica, Lyon, Leipzig
Grupa H: Chelsea, Ajax, Valencia, Lille

Prvo kolo u svim grupama igra se 17. i 18. septembra, a finale je na rasporedu 30. maja naredne godine na Olimpijskom stadionu Atatürk u Turskoj.

Inače, ovo je 65. sezona najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, odnosno 28. od kako je promijenjen format i preimonevovan iz Kupa evropskih prvaka u Ligu prvaka.

U takmičenju je učestvovalo oko 80 klubova iz 54 nogometna saveza, a samo Lihtenštajn nije imao svog predstavnika. Prošlogodišnji prvak je bio Liverpool.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*