Sarajevski i tuzlanski derbi u fokusu sedmog kola Premijer lige BiH

Susretima 7. kola nastavlja se Premijer liga BiH, a u subotu je na rasporedu pet utakmica, a posebno će zanimljivo biti u Sarajevu i Tuzli gdje se igraju dva gradska derbija – Željezničar protiv Sarajeva i Tuzla City protiv Slobode.Sedmo kolo će se otvoriti u Doboju kod Kaknja gdje se sastaju Mladost i Zrinjski, a taj susret je na rasporedu od 16:30 sati. Mladost nakon dobrog početka sezone, odnosno nakon pobjede protiv Veleža, ima velike probleme u igri, a nakon pobjede u Mostaru uspjeli su osvojiti još samo dva boda i to nakon remija protiv Zvijezde 09 i Borca. 

S druge strane, nakon što su zbog evropskih obaveza nešto lošije otvorili sezonu, igrači Zrinjskog ostvarili su dvije pobjede u posljednje dvije utakmice – 4:0 protiv Borca i 3:0 protiv Zvijezde 09, a eventualnom pobjedom protiv Mladosti ekipa Harija Vukasa vratila bi se u sami vrh Premijer lige BiH. 

Od 17:00 sati igraju se dva susreta, Velež protiv Radnika i Zvijezda 09 protiv Širokog Brijega. Rođeni su nakon lošeg početka sezone napokon počeli igrati kako navijači očekuju od njih i protiv Radnika će tražiti tri boda, a svakako da će i gosti iz Bijeljine imati imperativ osvajanja bodova s obzirom na nešto lošiji početak sezone. 

Susret Zvijezde 09 i Širokog Brijega je i duel dvije ekipe koje su u srijedu igrale zaostali susret 4. kola Premijer lige BiH, a svakako da će obje ekipe maksimalno ofanzivno igrati u ovom susretu jer su im bodovi prijeko potrebni. 

Od 20 sati na stadionu Grbavica igra se 119. ligaški sarajevski derbi između Željezničara i Sarajeva, što je ujedno i derbi ovog kola. Plavi su odlično otvorili sezonu, nakon šest kola uspjeli su osvojiti 12 bodova, dok je Sarajevo i pored evropskih obaveza pokazalo neupitni kvalitet i opravdalo duplu krunu iz prošle sezone i nakon prvih šest kola na svom kontu imaju 13 bodova, što ih čini prvoplasiranom ekipom na tabeli. 

Trener Bordo tima Husref Musemić rekao je da Plavi u ovom susretu imaju ulogu favorita, što se nije dopalo Amaru Osimu koji je rekao da to nije istina i da Sarajevo kao osvajač duple krune iz prošle sezone i trenutno prvoplasirana ekipa na tabeli ne može biti podređena ekipa u ovom duelu. 

Gradski derbi gotovo sigurno će privući veliki broj gledatelja na Grbavicu gdje se očekuje između 10 i 11 hiljada navijača, a glavni sudija ovog meča je Haris Kaljanac. 

Posljednju utakmicu subotnjeg programa odigrat će također gradski rivali, doduše puno mlađi od sarajevskih – Tuzla City i Sloboda, a ovaj meč igra se na stadionu Tušanj s početkom u 20:30 sati. 

Posljednji meč 7. kola igra se u nedjelju, a sastaju se Borac i Čelik.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*