Aida Smajić od sutra novi ambasador BiH u Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će primiti akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora pet zemalja, među kojima i pismo ambasadora BiH u Srbiji Aide Smajić.

Predsjedništvo BiH imenovalo je sredinom aprila Smajićevu za ambasadora u Beogradu, koja će od sutra zvanično na toj dužnosti zamijeniti Lazara Mirkića.

Vučić će, takođe, odvojeno primiti i akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Holandije Žila Arna Bešura Pluha i ambasadora Velike Britanije Šan Kristin Meklaud, najavljeno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

On će u Palati Srbija primiti akreditivna pisma i novoimenovanog ambasadora Francuske Žan-Luja Falkonija i novoimenovanog ambasadora Pakistana Šerjara Akbara Kana.

Akreditivna pisma Vučiću predaće i ambasadori na nerezidencijalnoj osnovi iz pet država – Jermenije, Luksemburga, Malija, Novog Zelanda i Južnoafričke Republike, navodi se u saopštenju.

To su Ašot Hovakimjan iz Jermenije, Filip Donkel iz Luksemburga, Ali Kulibali iz Malija, Beril Rouz Sisulu iz Južnoafričke Republike i Entoni DŽordž Simpson sa Novog Zelanda.  

(Nezavisne)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*