Fondacija tuzlanske zajednice podržala četiri biznis projekta u vrijednosti 31.990 KM

Komisija za dodjelu sredstava iz Fonda za poduzetništvo donijela je odluku o dodjeli grant sredstava za četiri projekta iz Fonda za poduzetništvo.

Fondacija tuzlanske zajednice (FTZ) u okviru projekta  ˝Demokratsko i ekonomsko osnaživanje nerazvijenih zajednica u TK˝ koji implementira uz partnersku saradnju Freudenberg fondacije i finansijsku podršku Njemačkog saveznog ministarstva za vanjski razvoj (BMZ) realizuje i aktivnosti usmjerene na poboljšanje poduzetničkih kompetencija građana s ciljem povećanja zapošljivosti i samozapošljivosti građana kroz podršku pokretanju malih start-up preduzeća. 

Kroz prethodno održanu edukaciju polaznici su unaprijedili svoja znanja i vještine o fazama poslovnog planiranja, marketingu i ostalim poduzetničkim oblastima. Svi polaznici su osposobljeno da kreiraju poslovni plan i da isti kandiduje za finansijsku podršku kako bi pokrenuli vlastiti mali biznis. Nakon procjene dostavljenih biznis planova, start-up podršku za registraciju preduzeća i implementaciju poslovnog plana u vrijednosti od 5000 do 10.000KM podržana su 4 najbolja kandidata. Kandidati koji su dobili finansijsku podršku dobiće i mentorsku podršku u prvim mjesecim pokretanja preduzeća kao i podršku za izradu reklamnih materijala i promociju svog biznisa.

Na javni poziv pristiglo je 28 prijava, a na samom kraju održanih edukacija biznis planove predalo je 13 polaznika. Na osnovu bodovanja biznis planova i u skladu sa raspoloživim sredstvima, Fondacija je podržala četiri najbolje poslovne ideje u ukupnom iznosu 31.990,00 KM.

Odobreni su projekti: Emina Bajramović, Tuzla (Online shop “Meleth Creation”, 6.490 KM), Ismet Čarkić, Živinice (Uzgoj povrća u zaštićenim prostorima i prerada istog, 6.500 KM), Enes Muhedbegović, Kalesija (Proizvodnja visokokvalitetnih čarapa od najfinijih vlakana pamuka, 10.000 KM), Eldina Hankić, Lukavac (Proizvodnja posteljine, 9.000 KM).

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*