Džeko: Prosuli smo dosta bodova, moramo dobiti Lihtenštajn

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je na zeničkom Stadionu Bilino polje posljednji trening pred današnji meč 5. kola kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Lihtenštajna (20.45 sati), u kojoj je pobjeda za bh. tim imperativ.

Selektor Robert Prosinečki i kapiten Edin Džeko, koji su o utakmici i protivniku govorili pred novinarima, istakli su da Lihtenštajn respektiraju kao i svakog protivnika, ali da je plan upisati tri nova boda te otputovati na uzvratni meč protiv Armenije (nedjelja, 8. septembra u 15.00 sati).

-U ciklusu od ove dvije utakmice, možemo razmišljati samo o pobjedama pa da, onda, u oktobru dočekamo set-meč lopte protiv Finske i Grčke – kazao je Prosinečki, koji je najavio da bi, ako to rezultat bude dozvoljavao, sutra mogao odmoriti neke prvotimce te dati priliku igračima koji su do sada imali manju minutažu.

-Nama su, sada, najvažniji bodovi, jer nemamo više prava na kiks. Nećemo bježati da smo favoriti i da moramo dobiti Lihtenštajn – kazao je Prosinečki, koji je dodao da, ako uđu u utakmicu kako treba, neće biti problema da ispune cilj.

Na konstataciju da su puno bolji od Lihtenštajna, Džeko je kazao da je to istina, ali da treba upisati pobjedu.

-Mi smo puno kvalitetniji i od Finske, a na kraju smo izgubili. Vjerujem da je i Finska kvalitetnija od Lihtenštajna… Ali, prije svega, mi sutra moramo svi dati sve od sebe, ne razmišljajući o utakmici koja nam slijedi u Armeniji. Mi više ne smijemo prosipati bodove, jer dosta smo ih prosuli – podsjetio je Džeko.

On dodaje kako bi im sutrašnja pobjeda dala dodatno samopuzdanje za meč u gostima protiv Armenije, gdje je pobjeda također imperativ.

Novinari su ga podsjetili da je u dosadašnjim mečevima protiv Lihtenštajna postigao šest golova, a Džeko je kazao da je tu informaciju saznao od jednog svog prijatelja i novinara.

-Od svakog se napadača očekuju golovi, a mi smo igrali dosta utakmica protiv Lihtenštajna. Nadam se da će i sutra biti neki gol, ali najvažnije je da mi pobijedimo – kaže Džeko.

Sutra u okviru grupe J još igraju: Armenija – Italija (18.00) i Finska – Grčka (20.45). Tabela: Italija 12, Finska 9, Armenija 6, Grčka i BiH 4, Lihtenštajn 0 bodova.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*