SPFBiH: Podrška igračima Slobode u ostvarivanju njihovih prava

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH podržava igrače Fudbalskog kluba Sloboda, koji su od čelnika kluba pismenim putem zatražili isplatu nagomilanih, dospjelih potraživanja na osnovu mjesečnih naknada u vidu plata i sredstava za pokrivanje troškova smještaja, ishrane i naknade za prijevoz.

Sindikat navodi da su igrači FK Sloboda ponudili krajnje korektno rješenje problema čelnicima kluba, a sve s ciljem očuvanja ugleda kluba i nesmetanog nastavka takmičenja tuzlanskog premijerligaša. Rukovodstvo FK Sloboda Tuzla do ovog trenutka nije odgovorilo igračima na njihovo pismeno obraćanje, niti se bilo koji član rukovodstva kluba obratio igračima s pojašnjenjima vezano za nastalu situaciju, koja ugrožava njihovu egzistenciju i bavljenje fudbalom na profesionalnom nivou. Također, ova situacija i način poslovanja mogu ugroziti premijerligaški status i licencu FK Sloboda, navodi se u saopštenju.

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH – SPFBiH u potpunosti je podržao igrače FK Sloboda Tuzla, te navodi da će ih zaštiti s pravnog aspekta, pored već sada nekoliko otvorenih slučajeva protiv ovog kluba zbog ne plaćanja prispjelih ugovornih obaveza.

SPFBiH je, kako navode, prethodno beuspješno pokušao pismeno i telefonski kontaktirati rukovodstvo FK Sloboda.

U narednim danima, Sindikat će u skladu s odredbama Zakona o radu i Pravilnika o status i transferu igrača NSFBiH poduzeti će dodatne mjere kako bi adekvatno zaštitili igrače FK Sloboda i pomogli im pri rješavanju njihovih problema.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*