Na šetnji za porodicu okupljen mali broj građana

U Sarajevu je počela mirna šetnja pod sloganom “Dan tradicionalne porodice”, u organizaciji Udruženja građana “Svjetlo”.

Cilj skupa, kako navode organizatori, je ukazati na ‘prirodnost’ tradicionalne porodice s aspekta nauke i religije, historijsku ukorijenjenost tradicionalne porodice u bh. društvu, te vrijednosti porodice kao osnovne ćelije i stuba društva.

Mirna šetnja odvija se Titovom ulicom od Vječne vatre do zgrade Parlamenta BiH, gdje će se od 15 sati učesnicima obratiti ličnosti iz javnog života i akademske zajednice, te će biti pročitan i Proglas.

Učesnici skupa nose transparente na kojima piše: “Zašto se ne poštuje volja većine”, “Podrška biološkom opstanku”, “Zna se šta je ključ, a šta brava”, “Porodica je jezgro civilizacije”, “Jedini izbor za novi naraštaj”, “Dosta je! U ovom gradu je već ubijeno 1.600 djece”…

Novinarima se u ime organizatora obratio Ahmed Kulanić, PR manifestacije “Dan tradicionalne porodice”, koji je rekao da šetnja nije revolt, već namjera da se naglasi važnost porodice u bh. društvu.

– Nastojat ćemo da ovo bude početak jedne priče o porodici između muskarca i žene kao osnovnoj ćeliji društva – rekao je Kulanić.

Sutrašnju povorku ponosa nije želio komentirati, već je poručio kako je cilj današnjeg skupa da se građanima ponudi jedna alternativna priča.

– Šetamo mirno i dostojanstveno i pozivam sve da nam se pridruže i da se suzdrže od bilo kakvih pokliča i pogrdnih riječi – dodao je Kulanić.

Ovaj skup predstavlja kontramiting, odnosno protivljenje prvoj Bh. povorci ponosa, koja će pod sloganom “Ima izać'” sutra na istoj relaciji biti održana sa početkom u 12 sati.

Promoviranju LGBT ideja sutra će se usprotiviti i učesnici skupa koji će u organizaciji Inicijative “Iskorak” biti održan od 10.00 do 11.30 sati na lokalitetu parka Ciglane, od ulice Alipašina do ulice Sutjeska.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*