STK “Kreka” Tuzla prvaci i viceprvaci

Proteklog vikenda članovi STK “Kreka” Tuzla vodili su bitku na 3 različita fronta. Uz 2 domaća takmičenja gdje su ostvareni sjajni rezultati i osvojeno više trofeja i medalja, bitka se vodila i u susjednoj Hrvatskoj.
U organizaciji STK “Slavonski Brod” iz Slavonskog Broda igrao se memorijalni stonoteniski turnir “Toni Glavaš”. Član STK “Kreka”, mlada Nađa Đulović je nastupila na turniru. Sjajnom igrom i zalaganjem, Nađa je osvojila prvo mjesto i to u dvije kategorije, najmlađe kadetkinje i mlađe kadetkinje te se Nađa u Tuzlu vratila sa 2 pehara.


Stonoteniska borba se nastavila u našoj državi, odnosno u Bugojnom gdje je STK “Bugojno” bio domaćin Kvalifikacija za TOP 8 za juniore i juniorke. U kategoriji juniora STK “Kreka” Tuzla je dobio novog viceprvaka. Član STK “Kreka” Tuzla, mladi Isabegović Amar, zasluženo je osvojio sjajno drugo mjesto. Baš kao i Amar, tako je i njegova klupska kolegica, Lovrić Ema, ostvarila sjajne rezultate i osvojila prvo mjesto u kategoriji juniorki te se okitila zlatom i peharom. Pored Amara i Eme, plasman su obezbjedili i Fazlić Kerim te Faković Tarik.

Nedjelja je bila rezervisana za odigravanje Otvorenog turnira za Mlađe kadete. Ponovo su članovi STK “Kreka” Tuzla bili dominantni i ostvarili sjajne rezultate. Prvo mjesto i zlatnu medalju uz pehar je osvojio Hanić Azur, član STK “Kreka” Tuzla dok je njegov klupski kolega, Jaganjac Amar, osvojio bronzu i sjajno treće mjesto. Za STK “Kreka” Tuzla su takodje nastupile i Đulović Nađa i Smajilbašić Amila koje su se plasirale među prvih 16 igrača.


Ostvareni rezultati su još jedan od pokazatelja da se trudom, radom i treningom sve može postići, naravno sve to uz podršku roditelja i rad trenera.  

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*