UEFA objavila listu potencijalnih ekipa u baražu Lige nacija: S kim bi sada igrali Zmajevi?

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) objavila je listu mogućih učesnika baraža Lige nacija prema trenutnoj situaciji na tabelama u grupama.Ono što je svakako najinteresantnije jeste da su mogući protivnici BiH Austrija, Vels i selekcija Bugarske, Izraela ili Mađarske.

U razigravanju Lige A, barem prema trenutnom stanju na tabeli, učestvovali bi Švicarska, Holandija, Island i selekcija Bugarske, Izraela ili Mađarske.

Što se tiče baraža za Ligu C, tu bi mogući učesnici bili Škotska, Norveška, Srbija i selekcija Bugarske, Izraela ili Mađarske, dok bi iz Lige D razigravali Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Bjelorusija.

Selekcije Bugarske, Izraela i Mađarske bile bi raspoređene između A, B i C lige, a samo razigravanje za Evropsko prvenstvo odigrat će se u martu 2020. godine. S obzirom na to da su bili pobjednici grupe, Zmajevi bi igrali domaći meč u polufinalu Lige nacija, a finalni meč bio bi odlučen žrijebom.

Ipak, selekcije koje se trenutno mogu pročitati kao potencijalni protivnici znatno se mogu promijeniti do kraja kvalifikacija, shodno rezultatima u preostalim utakmicama, a također i naš tim još uvijek ima šanse da zvanično kroz baraž izbori direktan plasman na Euro 2020.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*