Zvanično završena ljetna sezona na Panonici

Obzirom na vremenske prognoze do kraja mjeseca, niske jutarnje temperature i velike troškove održavanja kompleksa jezera u punom kapacitetu, odlukom Uprave JKP Pannonica doo Tuzla, kompleks slanih jezera Panonika je u petak 13.septembra 2019.g. zvanično završio ljetnu sezonu.
Iako je proteklih dana ulaz na kompleks bio slobodan zbog niskih temperatura i lošeg vremena, od subote 14.9.2019.g., Panonika je i zvanično otvorena za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju ali ne i za kupanje, obzirom da je završeno održavanje i filtriranje jezerske vode u punim kapacitetima.

Za proteklu sezonu se može dati ocjena da je bila uspješna, prodato je 316.673 komada ulaznica svih kategorija, a kompleks slanih jezera je posjetilo 450.000 gostiju uzimajuci u obzir posjete gostiju sa sezonskim, mjesečnim i sedmičnim ulaznicama (9.135 kom.). Nastavljen je trend rasta broja gostiju iz drugih regija naše zemlje, susjednih i europskih zemalja.

Kompleks Panonskih jezera je otvoren za posjetu, boravak i razgledanje svih sadržaja, a od događaja u septembru, najavljujemo za 14.9.2019.g. XII susret raftera BiH – „Raftlook 2019“.

JKP Pannonica doo Tuzla se zahvaljuje svojim dragim gostima na posjeti i poziva građane da svoje slobodno vrijeme provedu i ove jeseni na Panonici.

JKP Pannonica doo Tuzla

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*