Bašić i Brkić slavili u protiv Čeha i smanjili rezultat na 1:2

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine smanjila je zaostatak u dvoboju protiv Češke, koji se u okviru 1. kola Prve euro-afričke zone Davis Cupa koji se igra u Gradskoj arena “Husejin Smajović” u Zenici.

Prvi set, a kasnije i meč, za bh. tim ostvario je danas dubl Mirza Bašić – Tomislav Brkić, koji su s 2-0 (7:6 i 6-3) porazili češki dubl Jiri Vesely – Jiri Lehecka.

Vesely je, očito zbog želje da već u dublu riješe pitanje pobjednika ovog dvoboja, igrao dubl umjesto najavljenog Tomislava Machaca. Bašić i Brkić uspjeli su, kod rezultata 6:5 u korist Čeha, spasiti set-loptu te dobiti tie-break s 7:2 pa tako i prvi set riješiti u svoju korist s 7:6 (7:2).

U drugom setu Bašić i Brkić, nakon što su na svoj servis poveli s 1:0, uzeli su već prvi servis koji su imali Česi te poveli s 2:0. Bašić je servirao za 3:0, a Brkić je kod rezultata 5:3 servirao za drugi set i prvu pobjedu bh. tima.

I taj su poen bh. teniseri dobili te drugi set dobili s 6:3, a meč s maksimalnih 2-0, te smanjili zaostatak u dvomeču na 1:2.

Česima ni promjena igrača nije donijela očekivani treći bod te konačnu pobjedu u ovom duelu pa će oko 15.10 sati u trećem singlu igrati Bašić i Vesely.

BiH ima priliku da poravna rezultat te izbori peti meč, u kojem bi igrali Brkić i Forejtek.

Jučer je u singlu Jonas Forejtek s 2-0 (7:5 i 6:4) porazio Mirzu Bašića, a Jiry Vesely istim rezultatom Tomislava Brkića, po setovima 6:2 i 7:6 (7:4).

Izvor: FENA

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*