BiH: Kraj ljeta donosi promjenu vremena, početak jeseni relativno topao

Od utorka na prostoru Bosne i Hercegovine izgledna je drugačija slika vremena. Prijepodne pretežno sunčano, a pred kraj dana uz povećanje oblačnosti prognozira se kiša, koja će prvo zahvatiti sjeverna a zatim i centralna područja, prenosi Anadolu Agency (AA). 

U srijedu prijepodne u Bosni očekuje se kiša, a u Hercegovini moguć je i kratki pljusak. Do kraja dana postepeno razvedravanje. Od četvrtka pa do kraja sedmice u centralnim i sjevernim krajevima uz jutarnju svježinu i maglu nije isključen i slab mraz.

Jutarnje temperature u prvom dijelu sedmicu kretaće se od devet do 14 stepeni u Bosni, a u Hercegovini do 19, a u drugom od dva do sedam na jugu zemlje do 13 stepeni Celzijusovih.Najveće dnevne temperature kretaće se između 25 i 30, pred kraj sedmice između 20 i 25 stepeni.

U posljednoj sedmici septembra prognozira se relativno toplo i stabilnije vrijeme. U centralnim i sjevernim područjima prema kraju sedmice moguće
su slabe padavine. Jutarnje temperature zraka kretaće se u rasponu od 10 do 16 stepeni u Bosni, a na jugu zemlje do 19 stepeni.

Temperature zraka tokom dana u Bosni biće od 20 do 25, a u Hercegovini do 27 stepeni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

(RTv7/AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*