Autori kultne serije “Prijatelji” otkrili koje im je epizode bilo najteže snimiti

ako serija “Prijatelji” spada u one koje bez problema zadržavaju stare ljubitelje i u svakoj generaciji pronalaze svoje mjesto, autori serije kažu kako nekada nije bilo jednostavno raditi na setu serije te kako postoje epizode koje im uopće nije bilo lako snimiti.Naime, kroz deset sezona rada na setu najteže im je palo snimiti epizodu “The One with the Jam” u kojoj se pojavljuje bivši suprug Courteney Cox David Arquette. On u ovoj epizodi tumači lik Malcolma koji uhodi Phoebe (Lisa Kudrow) misleći da je ona njena sestra blizanka Ursula. Slična situacija važi i za ostale epizode u kojima se ova dva lika pojavljuju zajedno.

S obzirom na to da Lisa Kudrow u epizodi mora tumačiti sebe i svoju sestru blizanku, glumica je imala problema s realizovanjem ovog zahtjeva. Scene u kojima se mora pojaviti s blizankom snimila je sa svojom sestrom.

“Morali smo prepravljati tekst mnogo puta kako bismo uspjeli namjestiti da sve bude kako treba”, rekli su producenti Kevin Bright, David Crane i Marta Kauffman.

Snimanje scena s likovima Phoebe i Ursulom bilo je veoma komplikovano, ali im je drago što je naposljetku sve ispalo zabavno za gledaoce.

“Osim toga, kada je Lisa Kudrow bila trudna i trebala roditi sina Juliana, koji danas ima 21 godinu, snimali smo četvrtu sezonu serije. S obzirom na to da nismo mogli sakriti njen stomak na snimanjima, a nismo bili spremni da mijenjamo scenarij i dodajemo bebu u cijelu priču, onda smo stvorili dio priče u kojem Phoebe rađa bebe svom bratu i njegovoj supruzi. Na kraju smo shvatili da je to bilo odlično rješenje”, rekao je Crane.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*