Toplificiran Dom kulture u Moluhama

U Domu kulture u Moluhama, u Mjesnoj zajednici „Solana“ u Tuzli, danas je upriličena svečanost, povodom priključenja ovog doma na sistem daljinskog grijanja. Vrijednost projekta je oko 100.000 KM.

Ovaj Dom kulture se posljednjih deset godina borio sa problemom nedostatka grijanja, obzirom da je kotlovnica uz pomoć koje su se nekada grijali dotrajala, i nije ispunjavla uslove za njeno korištenje.

Realizacijom je olakšan rad ne samo Savjeta ove mjesne zajednice, nego i Narodnoj kuhinji „Imaret“, Udruženja penzionera MZ i Udruženja „Svjetlost“, te Folklornom ansamblu „Panonija“, koji koriste ove prostorije.

Tuzla je posljednjih godina oborila sve rekorde, kada je riječ o procesu toplifikacije, a sve s ciljem čistijeg zraka i veće udobnosti života u gradu. Kako su kazali iz nadležnih gradskih službi, širenje vrelovodne mreže će u narednom periodu biti nastavljena završetkom toplifikacije kolektivnih objekata u naselju Kreka. U narednoj godini radovi na toplifikaciji se sele na individualne stambene objekte u MZ Bukinje (naselja Kolone i Divković), u MZ Šićki brod i projekat u Kuli.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*