“Gospodar prstenova” snimat će se na Novom Zelandu, ekipu čine mlade zvijezde

Novi Zeland će još jednom profitirati od hobita, patuljaka i vilovnjaka, jer će se upravo tamo snimati serija “Gospodar prstenova”.Riječ je o seriji na kojoj radi studio Amazon, a koja će sa budžetom od milijardu dolara biti najskuplja u historiji.

Filmska trilogija “Gospodar prstenova” također je snimana na Novom Zelandu, što je zemlji donijelo velike finansijske dobiti. Amazon je prije dvije godine otkupio prava za snimanje TV serije prema književnom klasiku J. R.R. Tolkina.

“Kada smo tražili lokaciju koja bi mogla oživjeti ljepotu Drugog doba Međuzemlja, znali samo da moramo pronaći nešto veličanstveno, s netaknutim obalama, šumama i planinama, a da su nam istovremeno zagarantovani prvorazedni filmski setovi i studija te visoko kvalifikovani i iskusni filmski radnici”, kazali su producenti serije.

Produkcija će početi u Oaklandu, najvećem gradu Novog Zelanda, narednih mjeseci, kazali su.

“To je fantastična vijest za filmski sektor Novog Zelanda i našu ekonomiju”, rekao je novozelandski ministar za ekonomski razvoj.

Filmovi o Hobitima snimljeni na Novom Zelandu doprinijeli su turističkoj atraktivnosti i od tada je državu posjetilo više miliona ljudi.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*